
Gıdaların tüketiciye ulaşmasındaki en önemli araçlardan biri etikettir. Gıda ambalajında veya ambalaja yapıştırılan etiket o ürünün kimliğini oluşturur. Bu bilgilerin doğruluğundan gıdayı üreten, pazarlayan veya satan işletmeci sorumludur. Bu nedenle etiket baskısı yapılmadan önce baskı onay formlarının dikkatlice kontrol edilip onaylanması son derece önemlidir.
Tüketicinin satın aldığı gıdanın özellikleri, bileşimi, miktarı, muhafaza koşulları, menşei ülke, üretim metodu, üretim ve son kullanma tarihi gibi detaylar etiket üzerinde okunaklı ve anlaşılabilir şekilde olmalıdır. Ayrıca hassas tüketici gruplarının bilgilendirilmesi esastır.
Özellikle dikkat edilmesi gereken en önemli husus; 2010 yılından sonraki etiketler üzerindeki tüm bilgilerin doğruluğu gıdayı üreten, pazarlayan veya satan işletmelere sorumluluk olarak verilmiştir.
İçerik ve ambalajlama konularında bilgi sahibi olmak ve güncel değişimleri takip etmek için lütfen aşağıdaki linki inceleyiniz.
GIDA ETİKET ÜRÜNLERİ
- Baharat Ürünleri Etiketleri
- Bal Ürünleri Etiketleri
- Balık Ürünleri Etiketleri
- Çikolata Şeker Pasta Kek Ürünleri Etiketleri
- Et Ürünleri Etiketleri
- Ezme Etiketleri
- Kahve Etiketleri
- Ketçap Mayonez Sos Etiketleri
- Mantı Makarna Erişte Etiketleri
- Pekmez Etiketleri
- Reçel Marmelat Etiketleri
- Sıvı Yağ Etiketleri
- Salça Etiketleri
- Sebze ve Meyve Etiketleri
- Sirke Etiketleri
- Süt & Süt Ürünleri Etiketleri
- Tursu Etiketleri
- Tuz Etiketleri
- Zeytin ve Zeytin Yağı Etiketleri